Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki wieprzowe na kostce rosołowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki wieprzowe 1 kg
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
Majeranek suszony Prymat 2-3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
angielskie ziele 4-5 ziaren
kostki rosołowe 2 szt
śmietana 1/2 szkl
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wieprzowe na kostce rosołowej

Kroki postępowania

1
Flaki obgotować kilka razy za każdy razem zmieniając wodę.
Krok 1 - Flaki wieprzowe na kostce rosołowej foto
2
W rondlu zagotować wodę, dodać kostki rosołowe, włożyć obgotowane flaki, dodać ziele angielskie, listki laurowe, majeranek, przyprawę do flaków i gotować pod przykryciem na małym ogniu. Po około 2 godzinach gotowania dodać pokrojone warzywa i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania wlać z mąkę wymieszaną w małej ilości zimnej wody, zagotować.
Krok 2 - Flaki wieprzowe na kostce rosołowej foto
3
Do ugotowanych flaków dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z pieczywem.
Krok 3 - Flaki wieprzowe na kostce rosołowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.09.2012 15:31
pyszności!!
kaja1991 28.08.2012 18:48
ciekawe;) chodniaż sama nie przepadam za nimi:)
Zdzisław 27.07.2012 09:50
lubię flaki każde

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak