Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 3 sztuki
flaki wieprzowe 1 kg
marchew 3 sztuka
seler 1 kawałek
por 1 kawałek
pietruszka 1 kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szczypta
ziele angielskie 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki

Kroki postępowania

1
Kurczaki wrzucamy do garnka
Krok 1 - Flaki foto
2
dodajemy selera
Krok 2 - Flaki foto
3
dodajemy pietruszkę
Krok 3 - Flaki foto
4
dodajemy pora
Krok 4 - Flaki foto
5
dodajemy marchew
Krok 5 - Flaki foto
6
dodajemy flaki wieprzowe
Krok 6 - Flaki foto
7
wrzucamy ziele angielskie
Krok 7 - Flaki foto
8
wrzucamy liście laurowe
Krok 8 - Flaki foto
9
Gdy mięso z kurczaków jest już miękkie wyjmujemy je i kroimy na drobne kawałki, a kości wyrzucamy. Tak rozdrobnione mięso dodajemy z powrotem do wywaru.
Krok 9 - Flaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 06.03.2015 10:24
Moje ulubione...
Wafelek2601 05.03.2015 22:42
Pyszne flaczki
Michał2 05.03.2015 22:18
dobre flaczki
miodunka 05.03.2015 21:05
Bardzo lubię flaczki!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak