Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra z frytkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 2 szt
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
olej do smażenia 1 szklanka
masło 2 łyżki
mąka 3-4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra z frytkami

Flądrę umyć, osyszyć papierowym recznikiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej dodać masło. Flądrę oprószyć mąką z obu stron, dokładnie otrzpując nadmiar. Włożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć krótko z obu stron (około 3 minuty z każdej strony) na dość dużym ogniu. Podawać z frytkami lub bułką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 02.03.2014 18:49
Flądra hmmm,klimat jak nad morzem :-)
Dorota59 27.01.2014 17:53
lubimy frytki z rybką
alaaa 20.08.2013 20:44
bardzo smaczna rybka
dorotka0000025 19.08.2013 18:59
fajne danie
Alex_M 17.08.2013 11:05
chętnie bym dziś takie coś zjadła :) poproszę porcyjkę na wynos :D
Ola1984 17.08.2013 09:34
Uwielbiam flądrę, w moim rodzinnym domu pojawiała się obowiązkowo w każdy piątek :) Klasyka w najpyszniejszym wydaniu.
Czarnula87 17.08.2013 08:57
a te ziemniaczki obok mniam :)))
halina17 16.08.2013 23:14
Bardzo lubię flądrę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak