Flądra z frytkami

Flądra z frytkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flądra

    2 szt
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

    1 szklanka
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    3-4 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Flądrę umyć, osyszyć papierowym recznikiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej dodać masło. Flądrę oprószyć mąką z obu stron, dokładnie otrzpując nadmiar. Włożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć krótko z obu stron (około 3 minuty z każdej strony) na dość dużym ogniu. Podawać z frytkami lub bułką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 02.03.2014 18:49
Flądra hmmm,klimat jak nad morzem :-)
Dorota59 27.01.2014 17:53
lubimy frytki z rybką
alaaa 20.08.2013 20:44
bardzo smaczna rybka
dorotka0000025 19.08.2013 18:59
fajne danie
Alex_M 17.08.2013 11:05
chętnie bym dziś takie coś zjadła :) poproszę porcyjkę na wynos :D
Ola1984 17.08.2013 09:34
Uwielbiam flądrę, w moim rodzinnym domu pojawiała się obowiązkowo w każdy piątek :) Klasyka w najpyszniejszym wydaniu.
Czarnula87 17.08.2013 08:57
a te ziemniaczki obok mniam :)))
halina17 16.08.2013 23:14
Bardzo lubię flądrę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat