Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
flądra
4 filety -
mąka
2 łyżki -
płatki migdałowe
6 łyżek -
jajko
1 sztuka -
limonka
1 sztuka -
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
do smaku -
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Flądra w migdałach
Jajko roztrzepać w miseczce.
Każdy z filetów najpierw obtoczyć w mące, potem w jajku i na koniec w migdałowych płatkach.
Smażyć po kilka minut na każdej stronie w rozgrzanym oleju.
Nadmiaru oleju pozbyć się kładąc rybę na papierowycm ręczniku po usmażeniu.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się