Flądra w migdałach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flądra

    4 filety
  • mąka

    2 łyżki
  • płatki migdałowe

    6 łyżek
  • jajko

    1 sztuka
  • limonka

    1 sztuka
  • przyprawa do ryb

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć każdy filet skropić sokiem z limonki i posypać skórką startą z limonki. Doprawić ulubioną mieszanką przypraw do ryb i zostawić na 30 minut.
Jajko roztrzepać w miseczce.
Każdy z filetów najpierw obtoczyć w mące, potem w jajku i na koniec w migdałowych płatkach.
Smażyć po kilka minut na każdej stronie w rozgrzanym oleju.
Nadmiaru oleju pozbyć się kładąc rybę na papierowycm ręczniku po usmażeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 22.12.2011 08:42
ciekawy przepis
caroline1983 05.06.2011 20:02
Pyszna ryba, ale w migdałach nigdy jej nie robiłam.
halina17 06.11.2010 11:58
Pyszne , uwielbiam ryby pod każdą postacią.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat