Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra smażona z patelni

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 2
mąka pszenna 4 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra smażona z patelni

Flądry nacieramy z zewnątrz i wewnątrz solą morską oraz pieprzem kolorowym, następnie z obu stron obtaczamy w mące i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i gdy osiagnie optymalnie wysoką temperaturę układamy przygotowany flądry, smażymy po obu stronach do czasu uzyskania rumianego koloru. Podajemy na gorąco z frytkami i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 05.10.2013 14:59
pyszneeeee
marzenciak1985 05.10.2013 14:53
mniam, uwielbiam
babajaga1969 01.10.2013 14:25
takiej ryby jeszcze nie smażyłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak