Flaczki z żołądków według Agi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    1 kg
  • kurczak

  • pręga wołowa

    1/2 kg
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

  • seler

    mały kawałek
  • Majeranek suszony Prymat

  • gałka muszkatołowa Prymat

  • smalec

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyzka
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki namaczamy w wodzie na około godzinkę.Odcedzamy i obieramy z żółtych błonek.Wstawiamy i gotujemy z dodatkiem soli do miękkości(długo).Odcedzamy,studzimy i kroimy w paseczki.Pozostałe mięso dzielimy na porcje.Płuczemy i gotujemy.Dodajemy sól i pieprz oraz rosołek.Gdy mięso będzie już miękkie to je wyjmujemy i odstawiamy aby ostygło.Do rosołku dodajemy pokrojone żołądki,obrane i starte na grubej jarzynowej tartce warzywa.Gotujemy.Mięso oddzielamy od kości i kroimy drobno.Wszystko łączymy.Doprawiamy papryką,gałką,imbirem,majerankiem i jeżeli potrzeba to solą i pieprzem ziołowym.Na patelce rozpuszczamy masło razem ze smalcem,zasmażamy mąkę i dodajemy do flaczków.Pycha.Polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 14.09.2011 08:12
ciekawy pomysł
ronald88 05.06.2011 00:12
super
Krystyna32 06.05.2011 08:53
pyszne
Justyna Jussstiii 17.04.2011 12:53
pychotka palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat