Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FLACZKI WOŁOWO - WIEPRZOWE Z POLĘDWICZKĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 1 kg
polędwica wieprzowa 300 g
cebula 1-2 szt
marchew 1-2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
Majeranek suszony Prymat do smaku
oliwa 3-4 łyżki
mąka 3-4 łyżki
przyprawa w płynie do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: FLACZKI WOŁOWO - WIEPRZOWE Z POLĘDWICZKĄ

Flaki gotujemy do miękkości, w tym samym czasie obieramy i myjemy marchew, pietruszkę i seler, a następnie ścieramy na tartce na grubych oczkach. Flaki odcedzamy i wrzucamy do nich warzywa, zalewamy wodą i gotujemy. Polędwiczkę kroimy w kostkę, obsmażamy na patelni na złoty kolor i wrzucamy do gotujących się flaków. Z oliwy, mąki robimy zasmażkę i smażymy na niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodajemy do flaków, przyprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze przez chwilę. Podajemy ze świeżym chlebkiem lub bułką.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak