Flaczki wołowo-drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaczki

    500 gram
  • udko z kurczaka

    1 szt.
  • porcja rosołowa

    1 szt.
  • marchew

    2 szt.
  • seler korzeniowy

    1 kawałek
  • Przyprawa do flaków klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt.
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • natka pietruszki

    1/2 natki
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krojone flaki wołowe dwa razy sparzyć i odcedzić.

Udko i porcję rosołową zalać wodą ,dodać marchew i seler.
Ugotować rosół ,przyprawiając solą i pieprzem.

Rosół odcedzić ,dodać do niego sparzone flaki ,obrane i pokrojone mięso z udka.
Dodać ziele ang,liście laurowe oraz pokrojoną natkę.
Gotować na małym ogniu około 1 godziny do miękkości flaczków.
W miedzy czasie wrzucić ugotowaną drobno pokrojoną marchew i seler.
Pod koniec gotowania,przyprawić przyprawą do flaków i majerankiem.

Podawać na gorąco z pieczywem. Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 26.07.2015 18:49
dobre flaczki
IZABELA29 11.07.2015 23:00
pyszne jak zawsze
gibli 13.04.2015 16:18
zjadłabym z przyjemnością))
Ela15 02.04.2015 11:08
w takiej wersji jeszcze nie jadłam
Janina 07.02.2015 20:02
Bardzo lubimy takie flaczki;)
w mojej kuchni 07.02.2015 19:38
pyszne jedzonko
IZABELA29 07.02.2015 18:02
takich łączonych nie robiłam ...
IwonaKa 07.02.2015 16:51
chętnie bym spróbowała,lubię flaczki
agnieszka214 07.02.2015 15:10
moje ulubione flaczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat