Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
flaczki
500 gram -
udko z kurczaka
1 szt. -
porcja rosołowa
1 szt. -
marchew
2 szt. -
seler korzeniowy
1 kawałek -
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat
1 łyżka -
Ziele angielskie całe Prymat
3 szt. -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt. -
sól
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
natka pietruszki
1/2 natki -
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Udko i porcję rosołową zalać wodą ,dodać marchew i seler.
Ugotować rosół ,przyprawiając solą i pieprzem.
Rosół odcedzić ,dodać do niego sparzone flaki ,obrane i pokrojone mięso z udka.
Dodać ziele ang,liście laurowe oraz pokrojoną natkę.
Gotować na małym ogniu około 1 godziny do miękkości flaczków.
W miedzy czasie wrzucić ugotowaną drobno pokrojoną marchew i seler.
Pod koniec gotowania,przyprawić przyprawą do flaków i majerankiem.
Podawać na gorąco z pieczywem. Smacznego !
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się