Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki drobiowe z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko 3 szt
marchewka 1 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
majeranek 1 łyżka
olej 1 łyżka
przypraw uniwersalna 1 łyżka
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki drobiowe z pieczarkami

Do garnka z woda ok 2 litry wkładamy udka kurze dodajemy przyprawę uniwersalna ,liść laurowy,ziele angielskie i kulki pieprzu .Zagotowujemy dodajemy obraną marchewkę gotujemy do miękkości mięsa. Na patelni podsmażamy cebule dodajemy pokrojone pieczarki .Smażymy .Ugotowane udka obieramy z mięsa. Kawałki mięsa dodajemy do pieczarek na patelnie podsmażamy . Dodajemy przyprawę do flaków,majeranek roztarty w rękach .Mieszamy . Smażymy .Dolewamy nabierkę wywaru z gotowania udek i wlewamy wszystko do garnka z pozostałym rosołem . Zagotowujemy .Zaciągamy lekko mąką .Podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.08.2012 09:27
pycha
agaK. 23.08.2012 14:41
pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak