Flaczki drobiowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko

    3 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • majeranek

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • przypraw uniwersalna

    1 łyżka
  • Przyprawa do flaków klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka z woda ok 2 litry wkładamy udka kurze dodajemy przyprawę uniwersalna ,liść laurowy,ziele angielskie i kulki pieprzu .Zagotowujemy dodajemy obraną marchewkę gotujemy do miękkości mięsa. Na patelni podsmażamy cebule dodajemy pokrojone pieczarki .Smażymy .Ugotowane udka obieramy z mięsa. Kawałki mięsa dodajemy do pieczarek na patelnie podsmażamy . Dodajemy przyprawę do flaków,majeranek roztarty w rękach .Mieszamy . Smażymy .Dolewamy nabierkę wywaru z gotowania udek i wlewamy wszystko do garnka z pozostałym rosołem . Zagotowujemy .Zaciągamy lekko mąką .Podajemy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 26.08.2012 09:27
pycha
agaK. 23.08.2012 14:41
pyszności.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat