flaczki cielęce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki

    75 dkg.
  • wywar cielęcy

    2 litry
  • marchew

    2 szt.
  • cebula biała

    1 szt.
  • cielęcina

    20 dkg
  • mąka

    2 łyzki
  • masło

    2 łyzki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyzka
  • Przyprawa do flaków klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Flaki obgotować i pokroić w cienkie paseczki. Wrzucić do wywaru, wkroić marchewkę, cebule i cielęcinę. Gotować ok. 50 minut. Pod koniec dodać wszystkie przyprawy i zrobić zasmażkę z mąki i masła i dodać do flaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Granita 08.01.2014 08:54
chętnie skosztowałabym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat