FLACZKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaczki

    1 KG
  • wołowina

    1/2 KG
  • cebula

    1 SZTUKA
  • por

    1 SZTUKA
  • seler

    1/2 SZTUKI
  • marchew

    3 SZTUKI
  • pietruszka

    2 SZTUKI
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • masło

    1 ŁYŻKA
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

FLACZKI GOTOWAĆ PRZEZ 2 MINUTY, ODLAĆ WODĘ. CZYNNOŚCI POWTÓRZYĆ. NASTĘPNIE PONOWNIE ZALAĆ WODĄ I GOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI. OSOBNO UGOTOWAĆ ROSÓŁ Z WOŁOWINY. DO 2 L ROSOŁU DODAĆ POKROJONE FLACZKI ORAZ GOTOWANE MIĘSO. DODAĆ MARCHEW POKROJONĄ W KOSTKĘ. ZROBIĆ ZASMAŻKĘ Z 1 ŁYŻKĄ MASŁA I 1 ŁYŻKĄ MĄKI, DODAĆ DO FLACZKÓW.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 20.04.2011 17:20
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat