Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki 1 kg
wołowina 0.3 kg
porcja rosołowa 0.4 kg
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
marchew 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki

Na porcji rosołowej i wołowinie zrobić rosół. Dodać marchew. Pokroić wołowinę na mniejsze kawałki. Flaki najlepiej blanszowane przegotować, odcedzić i dodać do wcześniej przygotowanego rosołu. Tak gotować jeszcze ok 1 godziny> Pod koniec zrobić zasmażkę, z margaryny i mąki i dodać do flaczków. Doprawić majerankiem, liściem laurowym, zielem angielskim, pieprzem i solą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 27.07.2013 13:01
ja lubię flaczki
adelajda 30.06.2013 17:50
lubię flaczki dobrze przyprawione
Alex_M 24.06.2013 12:41
lubie flaczki :)
Bernadeta1 15.06.2013 00:14
bardzo dawno nie jadłam
Wafelek2601 25.09.2012 18:03
Smaczne
gusia1000 24.09.2012 15:01
Niestety, nie każdy to je.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak