Filety z ryby w cieście czosnkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    1/2 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • sól

  • olej do smażenia

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z dowolnej morskiej ryby,pokroić na porcje.Doprawić przyprawą do ryb i solą z obu stron.Mąkę wymieszać z jajkami i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,jak ciasto będzie za gęste dolać odrobinę wody.Na patelnię wlać olej i rozgrzać.Kawałki ryby panierować w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju przez 6 minut na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 30.10.2014 16:01
muszą być smaczne
romanrafal 13.08.2014 19:10
pyszna rybka
Michał2 25.10.2013 21:13
bardzo fajny przepis
Róża1 30.09.2013 23:58
pyszna rybka:-)
Pietruszka 21.09.2013 22:32
wygląda apetycznie
Bernadeta1 26.08.2013 14:20
rybka smaczna jak zawsze
migotka28 14.08.2013 18:29
lubię jedzonko z dodatkiem czosnku
nogawkuchni 31.07.2013 18:11
Ciekawy i przydatny przepis,zdecydowanie moje smaki,muszę wypróbować ten sposób przygotowania ryby,bo jak dla mnie to smakowita propozycja.
msmors 31.07.2013 13:39
w takim cieście to jeszcze nie jadłam
Janina 31.07.2013 13:36
Ciekawy smak ryby, na pewno smaczna ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat