filety z poledwiczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica

    800 gram
  • sól

    do smaku
  • mąka

    do panierowania
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej do smażenia

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - filety z poledwiczki foto
Mieso myjemy, osuszamy i kroimy w 2 cm plastry.
Krok 2 - filety z poledwiczki foto
mieso delikatnie rozbijamy
Krok 3 - filety z poledwiczki foto
mięso przyprawiamy
Krok 4 - filety z poledwiczki foto
następnie panierujemy w mąxew jajku rozmięszanym z sola
Krok 5 - filety z poledwiczki foto
i bułce tartej
Krok 6 - filety z poledwiczki foto
smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat