Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Filety z pangi zapiekane z cukinią

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi
1/2 kg
cukinie małe
5 szt
marchewki
2 szt
sok z cytryny
5 łyżek
oliwa
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
tymianek
2 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z pangi zapiekane z cukinią

Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Cukinię umyć i pokroić na plastry. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na brytfannie położyć duży kawałek folii aluminiowej, ułożyć filety razem z paskami cukinii i utartą marchewką, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem, skropić oliwą, zawinąć folię. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 08.02.2012 11:21
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak