Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z miruny w zalewie octowej

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z miruny 500 gram
sól
pieprz
mąka
cebula biała 2 sztuki
ocet 10 % 1/2 szklanki
ziele angielskie 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
olej do smażenia
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z miruny w zalewie octowej

Kroki postępowania

1
Filety posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Wyłożyć do miski i ostudzić.
Krok 1 - Filety z miruny w zalewie octowej foto
2
Cebule pokroić w grubą kostkę, przełożyć do garnka.
Krok 2 - Filety z miruny w zalewie octowej foto
3
Zalać cebulę dwiema szklankami wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy, przyprawę do dań Kucharek. Gotować 15 minut. Wlać ocet, jeszcze raz zagotować.
Krok 3 - Filety z miruny w zalewie octowej foto
4
Gorącą zalewą zalać usmażone ryby i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.
Krok 4 - Filety z miruny w zalewie octowej foto
5
Podawać ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.
Smacznego !!!
Krok 5 - Filety z miruny w zalewie octowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 30.12.2013 08:12
fajnie wygląda
Krystyna32 26.11.2013 14:29
pyszna rybka
olkaaa 12.10.2013 09:31
muszę spróbować
IwonaKa 27.07.2013 11:33
bardzo lubie takie opiekańce
bietka 01.07.2013 08:59
smaczna rybka :)
Bernadeta1 29.06.2013 00:29
miruna to moja ulubiona ryba, przepis zapowiada się pysznie
Botwinka 12.06.2013 14:06
świetna propozycja na smaczną kolację
Dorian 16.05.2013 20:18
miruna to pyszna rybka
Wacław 12.05.2013 10:08
nie jadłem tej ryby,czas to nadrobić !
berys18 26.04.2013 13:23
pyszna rybka
Zosia1 14.04.2013 21:24
ciekawa rybka
sara1 28.03.2013 08:25
apetycznie zrobiona rybka
ewka1978 23.03.2013 19:45
na pewno się skuszę
ONY_za_kare 18.03.2013 09:03
pyszna propozycja!
pajbek 16.03.2013 17:52
Super, polecam :-)
gosia56 16.03.2013 14:03
ale pyszna ta rybka poproszę kwałek
GOSIA18 16.03.2013 12:28
uwielbiam rybkę w każdej postaci
2milutka 16.03.2013 11:06
mirunę często używam w swojej kuchni jest smaczna
Poison1988 16.03.2013 11:02
miruny jeszcze nie jadłam i poluję na tą rybkę :) wygląda obłędnie :)
Paolcia 16.03.2013 10:41
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak