Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z mintaja w marchewce z groszkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z mintaja 1 kg
marchewka z groszkiem 1 puszka
sól
pieprz
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z mintaja w marchewce z groszkiem

Filety z mintaja rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody układając je na ręczniku papierowym. Następnie z każdej strony przyprawiamy solą i pieprzem. Po czym rybę smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Groszek z marchewką wraz z zalewą przekładamy do garnka, dodajemy masło i zagotowujemy (doprawiamy do smaku). Śmietankę mieszamy z mąką, wlewamy do marchewki z groszkiem i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Na dno płaskiego półmiska wykładamy część marchewki z groszkiem, następnie układamy usmażone filety i wokół ryby wykładamy resztę marchewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 23.01.2014 21:22
smakowite!!!
gosia56 20.01.2014 11:56
super rybka
IwonaDD 20.01.2014 08:44
pyszne i zdrowe danie!
ONY_za_kare 16.01.2014 14:12
super rybka
fotoviderek 16.01.2014 11:18
Świetna rybka :)
Alex_M 15.01.2014 17:56
smaczne danie z rybką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak