FILETY Z MINTAJA POD PIERZYNKĄ Z KREMOWEGO SOSU POMIDOROWEGO

FILETY Z MINTAJA POD PIERZYNKĄ Z KREMOWEGO SOSU POMIDOROWEGO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ryba

  • filety z mintaja

    2
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • olej do smażenia

  • mąka

    do obtoczenia ryby

Sos

  • pomidor

    2 dojrzałe
  • serek mascarpone

    3 czubate łyżeczki
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • papryczka chili

  • masło

    łyżka
  • sól

  • bazylia

  • oregano

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania FILETY Z MINTAJA POD PIERZYNKĄ Z KREMOWEGO SOSU POMIDOROWEGO

Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroję w drobną kosteczkę.
Z papryczki usuwam gniazda nasienne, razem ze szczypiorkiem drobno siekam. Podsmażam na maśle. Następnie dodaję pomidory i przyprawy - sól, oregano i bazylię. Gotuję na większym ogniu bez przykrycia około 5-7 minut (aby nadmiar soku z pomidorów wyparował).
Zmniejszam ogień, dodaję ser, mieszam. Gotuję do momentu całkowitego rozpuszczenia się mascarpone i połączenia składników. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Rybę nacieram przyprawą i obtaczam w mące. Smażę na rozgrzanym oleju, następnie osączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podaję polaną przygotowanym sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Bożena Matuszczyk 27.06.2017 08:45
Smakowita ,kusząca rybka.;)
Renataj 26.06.2017 23:51
Apetyczny pomysł na rybkę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat