Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z makreli z chilli

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z makreli 2 szt
oliwa 2 łyżki
sól, pieprz 1 szczypta
papryka mielona 1 łyżeczka
papryka 1/2 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z makreli z chilli

Przygotować marynatę. Papryczkę chilli bardzo drobno posiekać, pestki też użyłam. Wymieszać wraz z oliwą z oliwek solą oraz szczyptą papryki mielonej słodkiej Rybę opłukać i osuszyć. Przełożyć do marynaty. Wstawić do lodówki na minimum godzinkę. Po tym czasie filety nabić na patyczki , dzięki nim skórka przypiecze się. Piec 25 minut w temperaturze 170 stopni. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 08.05.2013 18:04
makrela to bardzo zdrowa ryba, smacznie się prezentuje
IwonaDD 08.05.2013 15:26
pysznie przyprawiona
jozefinach 06.05.2013 09:45
Rybka prezentuje się bardzo smakowicie.
Pyszota 03.05.2013 11:00
Bardzo dobre danie
Janina 03.05.2013 10:51
Bardzo smaczne
Marta11 03.05.2013 10:28
super pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak