Filety z kurczaka w porach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 szt (z udka)
  • ser żółty

    4 kawałki (1x1x4 cm)
  • papryka czerwona

    1 szt
  • olej rzepakowy

    1 do natłuszczenia
  • sól i pieprz

  • pory

    2 szt (duże)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory myjemy, dzielimy na liście i sparzamy w osolonym wrzątku. Następnie wyjmujemy i studzimy.

Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na brzeg każdego filetu kładziemy kawałek sera i dwa kawałki papryki. Zwijamy w roladki.

Każdą roladkę owijamy liśćmi pora, najpierw wzdłuż, następnie w poprzek.

Tak przygotowane roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy pod przykryciem 40 min w temperaturze 180°C, następnie 10 min w tej samej temperaturze.
Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joannaa24 18.02.2016 20:29
Super pzepis
Benita 18.02.2016 18:05
Rewelacyjny pomysł
halina17 18.02.2016 16:42
Dobry przepis.
anka1988 18.02.2016 14:20
wygląda bardzo smacznie!
bertpvd 18.02.2016 12:31
przepyszne kurczaczki
Małgorzata92 18.02.2016 12:28
Ciekawe danie :)
Franciszek 18.02.2016 12:12
pięknie podane
kd045 18.02.2016 12:04
super przepis
Futka 18.02.2016 12:01
Bajeczne filety, a prezentacja cudowna! Niebo dla podniebienia <3

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat