Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w porach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt (z udka)
ser żółty 4 kawałki (1x1x4 cm)
papryka czerwona 1 szt
olej rzepakowy 1 do natłuszczenia
sól i pieprz
pory 2 szt (duże)

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w porach

Pory myjemy, dzielimy na liście i sparzamy w osolonym wrzątku. Następnie wyjmujemy i studzimy.

Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na brzeg każdego filetu kładziemy kawałek sera i dwa kawałki papryki. Zwijamy w roladki.

Każdą roladkę owijamy liśćmi pora, najpierw wzdłuż, następnie w poprzek.

Tak przygotowane roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy pod przykryciem 40 min w temperaturze 180°C, następnie 10 min w tej samej temperaturze.
Podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 18.02.2016 20:29
Super pzepis
Benita 18.02.2016 18:05
Rewelacyjny pomysł
halina17 18.02.2016 16:42
Dobry przepis.
anka1988 18.02.2016 14:20
wygląda bardzo smacznie!
bertpvd 18.02.2016 12:31
przepyszne kurczaczki
Małgorzata92 18.02.2016 12:28
Ciekawe danie :)
Franciszek 18.02.2016 12:12
pięknie podane
kd045 18.02.2016 12:04
super przepis
Futka 18.02.2016 12:01
Bajeczne filety, a prezentacja cudowna! Niebo dla podniebienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak