Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 500 g
ryż 2 torebki

Marynata

Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
oregano 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
olej 2 łyzki
skórka z limonki 1/2 lub cytryny
sok z limetki 1/2 lub cytryny

Smażona czerwona fasola

fasola czerwona z puszki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
cebula czerwona 1/2
olej 1/2 łyzki

Salsa

pomidor 2
papryka czerwona 1 średnia
cebula czerwona 1/2
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka po meksykańsku

Kroki postępowania

1
Przygotuj wszystkie składniki. Kurczaka umyj, oczyść z błonek, pokrój na mniejsze filety i lekko rozbij.
Krok 1 - Filety z kurczaka po meksykańsku foto
2
Przygotuj marynatę i natrzyj nią kurczaka. Odstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Krok 2 - Filety z kurczaka po meksykańsku foto
3
Zeszklij na patelni cebulę, dodaj koncentrat i chwilę razem podgotuj. Następnie dodaj wcześniej odsączoną fasolę. Smaż ok.2 minuty. Można podawać samą lub wymieszać z wcześniej ugotowanym ryżem.
Krok 3 - Filety z kurczaka po meksykańsku foto
4
Salsa: Pomidory, paprykę i cebulę pokrój w jak najdrobniejszą kostkę i wymieszaj z resztą składników.
Krok 4 - Filety z kurczaka po meksykańsku foto
5
Wszystkie składowe gotowe ;) Smacznego !
Krok 5 - Filety z kurczaka po meksykańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 24.03.2015 20:06
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak