Filety z kurczaka malibu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 szt (pojedyncze)
  • masło

    3 łyżki
  • musztarda dijon

    1 łyżka
  • miód lipowy

    2 łyżki
  • sos worcestershire

    2 łyżki
  • sok ananasowy z puszki

    1/2 szkl
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej

  • ananas z puszki

  • szynka gotowana

    8 plastrów
  • ser żółty

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka lekko ubijamy. Masło ucieramy z musztardą ,miodem ,sosem ,sokiem z ananasa i papryką. Powstałą marynatą smarujemy filety i odstawiamy na noc do lodówki. Na patelni do grillowania smażymy filety (po 3-4 min z każdej strony) ,smarując co chwilę marynatą. Plastry ananasa również grillujemy. Każdą pierś owijamy w 2 plastry szynki kładziemy na papier do pieczenia ,przykrywamy serem i ananasem. Zapiekamy 15 min w temperaturze 170°C. Podajemy z kaszą kuskus wymieszaną z masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 15.12.2014 20:55
myślałam, że z likierem :P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat