Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
4 szt -
serduszka drobiowe
100 gram -
pieczarki
100 gram -
cebula
1 szt -
olej do smażenia
-
sól
-
pieprz
-
pietruszka zielona
-
Na sos:
-
keczup pikantny
3 łyżki -
wino czerwone wytrawne
200 ml -
mąka ziemniaczana
1 łyżka
Sposób przygotowania
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, naciąć w każdej głęboka kieszeń,wypełnić przygotowanym farszem, spiąć drewnianymi szpileczkami. Podsmażyć na oleju, podlać wodą i dusić do miękkości. Roladki wyjąć, do tłuszczu dodać wino, keczup i trochę wody, krótko zagotować. Zagęścić mąką ziemniaczaną, ponownie zagotować. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z faszerowanymi filetami.
Smacznego.
Komentarze (57)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (47)