Filety z kurczaka faszerowane drobiowymi serduszkami i pieczarkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 szt
  • serduszka drobiowe

    100 gram
  • pieczarki

    100 gram
  • cebula

    1 szt
  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • pietruszka zielona

  • Na sos:

  • keczup pikantny

    3 łyżki
  • wino czerwone wytrawne

    200 ml
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować farsz: Pieczarki oczyścić, pokroić. Serduszka drobiowe oczyścić i obgotować,ugotowane pokroić na małe kawałki. Na patelni zeszklić pokrojoną drobno cebulę, dodać pokrojone pieczarki i serduszka, dusić pod przykryciem ok.10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, naciąć w każdej głęboka kieszeń,wypełnić przygotowanym farszem, spiąć drewnianymi szpileczkami. Podsmażyć na oleju, podlać wodą i dusić do miękkości. Roladki wyjąć, do tłuszczu dodać wino, keczup i trochę wody, krótko zagotować. Zagęścić mąką ziemniaczaną, ponownie zagotować. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z faszerowanymi filetami.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (57)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 11.03.2014 08:08
smakowite połączenie
Malinka 23.01.2014 00:15
Dla mnie rewelacja!
Mati13 20.12.2013 19:10
super danie i zdjęcie
Klausia 04.12.2013 18:13
takimi bym nie pogardziła :)
ppaulina 01.12.2013 09:45
Rewelacja :)
erym 28.11.2013 16:57
świetne miesko
Ada-Gaba 28.11.2013 07:19
bardzo apetyczne danie
dada 06.11.2013 19:53
musi być pyszne
Mati13 02.11.2013 13:32
bardzo smaczne miesko do obiadu
gosia56 06.10.2013 09:47
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat