Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

filety z fladry z kalarepką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z flądry
60 dkg
sok z cytryny
1 szt
skórka z cytryny
1
kalarepki
2 szt
cebula
1 szt
natka pietruszki
3 łyżki
śmietana
1/4 szklanki
masło
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
wino białe wytrawne
1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: filety z fladry z kalarepką

Filety myjemy i osuszamy skrapiamy sokiem z cytryny,lekko posypujemy otartą skórką z cytryny solą i pieprzem.Łyżkę masła ucieramy z łyżką soku z cytryny i pozostałą skórką i 2 łyżkami natki pietruszki.Kalarepki obieramy i kroimy w cienkie plasterki,młode listki kalarepy drobno kroimy,cebulę siekamy.W płaskim rondelku topimy masło i szklimy na nim cebulę ,dodajemy kalarepkę i przez chwilę smażymy,doprawiamy solą i pieprzem,wlewamy wino,przykrywamy i dusimy 5 min.Filety smarujemy pietruszkowym masłem zwijamy i spinamy wykałaczką,układamy na kalarepie,zalewamy śmietana i dusimy pod przykryciem 15 min,potrząsając rondelkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.09.2011 08:04
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak