Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z fladry z kalarepką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z flądry 60 dkg
sok z cytryny 1 szt
skórka z cytryny 1
kalarepki 2 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 3 łyżki
śmietana 1/4 szklanki
masło 3 łyżki
sól
pieprz
wino białe wytrawne 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: filety z fladry z kalarepką

Filety myjemy i osuszamy skrapiamy sokiem z cytryny,lekko posypujemy otartą skórką z cytryny solą i pieprzem.Łyżkę masła ucieramy z łyżką soku z cytryny i pozostałą skórką i 2 łyżkami natki pietruszki.Kalarepki obieramy i kroimy w cienkie plasterki,młode listki kalarepy drobno kroimy,cebulę siekamy.W płaskim rondelku topimy masło i szklimy na nim cebulę ,dodajemy kalarepkę i przez chwilę smażymy,doprawiamy solą i pieprzem,wlewamy wino,przykrywamy i dusimy 5 min.Filety smarujemy pietruszkowym masłem zwijamy i spinamy wykałaczką,układamy na kalarepie,zalewamy śmietana i dusimy pod przykryciem 15 min,potrząsając rondelkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.09.2011 08:04
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak