filety z fladry z kalarepką

filety z fladry z kalarepką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z flądry

    60 dkg
  • sok z cytryny

    1 szt
  • skórka z cytryny

    1
  • kalarepki

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • śmietana

    1/4 szklanki
  • masło

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • wino białe wytrawne

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety myjemy i osuszamy skrapiamy sokiem z cytryny,lekko posypujemy otartą skórką z cytryny solą i pieprzem.Łyżkę masła ucieramy z łyżką soku z cytryny i pozostałą skórką i 2 łyżkami natki pietruszki.Kalarepki obieramy i kroimy w cienkie plasterki,młode listki kalarepy drobno kroimy,cebulę siekamy.W płaskim rondelku topimy masło i szklimy na nim cebulę ,dodajemy kalarepkę i przez chwilę smażymy,doprawiamy solą i pieprzem,wlewamy wino,przykrywamy i dusimy 5 min.Filety smarujemy pietruszkowym masłem zwijamy i spinamy wykałaczką,układamy na kalarepie,zalewamy śmietana i dusimy pod przykryciem 15 min,potrząsając rondelkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

11.09.2011 08:04
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat