Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sok z cytryny
-
sól
-
masło
20 gram -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
mleko
1 szklanka -
ser tarty
50 gram -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
filet z dorsza
400 gram -
wiśniówka
2 (wytrawna) -
orzechy laskowe
150 gram
Sposób przygotowania
Sos orzechowy: Wymieszać mielone orzechy laskowe, mleko, tarty ser, wiśniówkę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Filety ułożyć w natłuszczonej żaroodpornej formie i polać sosem orzechowym. Posypać bułką tartą i ułożyć na wierzchu wiórki masła.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się