Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

filety z dorsza w sosie orzechowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny
sól
Sklep Prymat
masło
20 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko
1 szklanka
ser tarty
50 gram
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sklep Prymat
filet z dorsza
400 gram
wiśniówka
2 (wytrawna)
orzechy laskowe
150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: filety z dorsza w sosie orzechowym

Filety z dorsza natrzeć sokiem z cytryny wymieszanym z solą i pieprzem, odstawić.
Sos orzechowy: Wymieszać mielone orzechy laskowe, mleko, tarty ser, wiśniówkę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Filety ułożyć w natłuszczonej żaroodpornej formie i polać sosem orzechowym. Posypać bułką tartą i ułożyć na wierzchu wiórki masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 20.05.2011 12:02
Super ten sos :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak