filety z dorsza w sosie orzechowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

  • sól

  • masło

    20 gram
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mleko

    1 szklanka
  • ser tarty

    50 gram
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • filet z dorsza

    400 gram
  • wiśniówka

    2 (wytrawna)
  • orzechy laskowe

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z dorsza natrzeć sokiem z cytryny wymieszanym z solą i pieprzem, odstawić.
Sos orzechowy: Wymieszać mielone orzechy laskowe, mleko, tarty ser, wiśniówkę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Filety ułożyć w natłuszczonej żaroodpornej formie i polać sosem orzechowym. Posypać bułką tartą i ułożyć na wierzchu wiórki masła.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 20.05.2011 12:02
Super ten sos :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat