Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety śledziowe-klasycznie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 2 kg
cebula biała 3
olej roślinny 4 łyżki
ocet 1/2 szklanki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety śledziowe-klasycznie

Kroki postępowania

1
Śledzie moczymy około 2 godzin, zmieniając dwa razy wodę. Filety kroimy w paski.
Krok 1 - Filety śledziowe-klasycznie foto
2
Cebulę kroimy w piórka i wykładamy na pokrojone śledzie. Następnie zalewamy octem i pozostawiamy na 5minut.
Krok 2 - Filety śledziowe-klasycznie foto
3
Następnie dodajemy olej.
Krok 3 - Filety śledziowe-klasycznie foto
4
Na koniec zalewamy wodą, dodajemy pieprzu do smaku i pozostawiamy na 3godziny do lodówki.
Smacznego!
Krok 4 - Filety śledziowe-klasycznie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 03.04.2013 12:42
smaczne!!!;)
ssylwiaa 31.10.2012 18:51
śledzie są najlepsze ;))
Andysz 28.10.2012 10:12
proste a dobre!;)
Zdzisław 26.10.2012 19:39
smaczne
sara1 26.10.2012 19:22
lubię tak zrobione
eMMe 26.10.2012 18:33
Bardzo lubię takie śledzie:)
angelika14 26.10.2012 18:28
takich pyszności dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak