Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w panierce piwnej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
piwo 1 szklanka
jaja 4 szt.
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
mąka 1 szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w panierce piwnej

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Filety rybne posolić i odstawić w chłodne miejsce.
Krok 1 - Filety rybne w panierce piwnej foto
2
Piwo wymieszać z żółtkami, mielonym kminkiem ubitą pianą z białek i lekko wymieszać.
Krok 2 - Filety rybne w panierce piwnej foto
3
Porcje ryby moczyć w cieście i smażyć wolna na tłuszczu.
Krok 3 - Filety rybne w panierce piwnej foto
4
Po usmażeniu wstawić rybę na kilka minut do piekarnika aby wewnątrz nie była surowa. Podawać na zimno i na gorąco polecam na Wigilię.
Krok 4 - Filety rybne w panierce piwnej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Asiek93 04.12.2013 19:52
Ciekawe bardzo :)
bhb8 04.12.2013 19:40
Z chęcią bym zjadła :)
gosia1988 04.12.2013 18:31
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak