filety rybne po meksykańsku

filety rybne po meksykańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z ryby

    1,5 kg
  • sok z limetki

  • masło

    1 łyżeczka
  • szalotka

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • kukurydza w puszce

    2 łyżki
  • kolendra cała

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżka
  • sok z pomarańczy

    1 szt
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety płuczemy i osuszamy,usuwamy ości i solimy posypujemy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z limetki.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wkładamy do niej filety.Szalotki obieramy i drobno siekamy,paprykę kroimy na pół oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w małą kostkę.Warzywa podsmażamy na rozgrzanej oliwie,dodajemy kukurydzę kolendrę i koperek wszystko mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy sokiem z pomarańczy.Pieczemy 40 min w temp 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

11.06.2011 09:47
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat