Filety nadziewane jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    2 pojedyncze
  • jajko

    2
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo.Ostudzić w zimnej wodzie i obrać ze skorupek. Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać solą ,świeżo zmielonym pieprzem i słodka papryką.Odstawić na 15-20 minut.W filetach zrobić kieszonki takie aby zmieściło się w nich jajko.W nacięcie wcisnąć ugotowane jajko i spiąć wykałaczką.Na oliwie smażyć mięso po ok. 7 minut z każdej strony.Usmażone przełożyć na talerz i wstawić na ok. 10 minut do nagrzanego piekarnika do 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
karolina1869 05.08.2013 15:12
szybko smacznie
Ania67 25.08.2012 21:19
ciekawa propozycja
PaniMISIOWA 27.05.2012 08:40
fajnie wyglądają
smakowita 13.02.2012 22:45
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
alaaa 14.01.2012 19:17
znakomicie to wygląda
MAR3STA 25.09.2011 22:15
smaczny obiadek
Beatris 24.09.2011 09:27
Bardzo dobry pomysł. Nie tylko smaczna potrawa, ale też wizualnie nic jej nie brakuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat