Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z dorsza z patelni

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 sztuki/większe
masło 1 łyżka
olej rzepakowy ile potrzeba
Sól ziołowa jodowana Prymat 2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
mąka tortowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z dorsza z patelni

Dorsz z patelni do propozycja zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można go przygotować na obiad czy kolację. Filet z dorsza pysznie smakuje na zimno z pieczywem. Koniecznie spróbuj!

1. Świeże filety dorsza opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić na dwie porcje

2. Dobrze natrzeć solą ziołową, pieprzem cytrynowym i odłożyć na 15 minut do lodówki

3. Filety obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z mąką. Na gorącym oleju z masłem smażyć filety na rumiany kolor, z każdej strony

Co jeszcze można zrobić z dorsza? Sprawdź:

Dorsz pieczony w folii

Delikatne polędwiczki z dorsza

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak