Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z szpinakiem i mozzarellą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tymianek do smaku
szpinak mrożony 20 dag
Czosnek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia
mozzarella małe kulki 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z szpinakiem i mozzarellą

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, lekko rozbijamy i przyprawiamy do smaku solą pieprzem i tymiankiem. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Filet z szpinakiem i mozzarellą foto
2
Szpinak rozmrażamy na patelni i doprawiamy do smaku granulowanym czosnkiem, sola i pieprzem.
Krok 2 - Filet z szpinakiem i mozzarellą foto
3
Na gorącym mięsie układamy cienką warstwę szpinaku a na nim układamy mozzarellę pokrojona na plasterki. Jeśli mamy gorące mięso i szpinak , ser powinien zacząć się topić, jeśli nie ,możemy zapiec w piekarniku.
Krok 3 - Filet z szpinakiem i mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 12.04.2017 10:56
przepyszne danie !!!
AZgotuj 12.04.2017 10:01
myślę, że to danie jest niesamowicie pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak