Filet z piersi zapiekany z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • ser wędzony

  • pomidor

    1 sztuka
  • sól, pieprz

  • zioła prowansalskie

  • tymianek

  • papryka słodka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyj i osusz na ręczniku papierowym. Następnie oczyść. Rozkrój i lekko rozbij. Oprósz solą, pieprzem, papryką, ziołami prowansalskimi i tymiankiem. Tak przyprawione ułóż na blaszce do pieczenia na każdą pierś połóż plasterek pomidora i kilka plasterków sera wędzonego. Piecz w piekarniku przez kilkanaście minut. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 13.12.2014 11:54
pyszny obiadek
Michał2 12.12.2014 20:00
proste i smaczne!
paula99926 12.12.2014 18:08
pyszności, takie jedzonko lubię :)
Bernadeta1 12.12.2014 15:00
lubię takie mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat