Filet z pangi z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z pangi

    2 szt.
  • pieczarki

    8-10 dkg
  • jajko

    1 szt.
  • cebula

    1 mała szt.
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • sól

  • olej do smażenia

  • sok z cytryny

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet z pangi z pieczarkami foto
Filety z pangi rozmrozić,odsączyć,dokładnie osuszyć.W tym przypadku ze filety były duże,przekrojone są na połowy.
Skropić sokiem z cytryny,posypać kucharkiem i pieprzem,zostawić na 20-30 minut.
Krok 2 - Filet z pangi z pieczarkami foto
Obraną cebulę pokroić w piórka a oczyszczone pieczarki w plastry.Na gorącym oleju podsmażyć,doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Filet z pangi z pieczarkami foto
Filety obtoczyć w mące oraz w rozmąconym jajku,smażyć na gorącym oleju z obu stron,na złoty kolor.Dodać podsmażone pieczarki,przykryć pokrywką,chwilkę razem smażyć.
Krok 4 - Filet z pangi z pieczarkami foto
Gorący usmażony filet wraz z pieczarkami,wyłożyć na talerz,podać z ziemniakami i buraczkami bądż z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 23.02.2016 20:37
Fajne połączenie
malina 07.10.2013 10:35
moi domownicy stwierdzili, że pyszny ten przepis
Beata23 11.05.2013 12:35
super obiadek
Grazyna0211 09.05.2013 10:57
bardzo smaczny obiad
Grażyna13 31.12.2012 10:17
Smakowity !
mirosława4 20.12.2012 18:33
świetne połączenie ryby i grzybów :)
Seba 06.12.2012 13:41
smaczna rybka
Anna138 08.09.2012 21:46
Super rybka
Pani Domu 08.09.2012 14:23
z chęcia bym zjadła ta rybkę
Justyna Jussstiii 20.07.2012 13:48
wypróbowałam super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat