Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z mintaja

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 6 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szt
pieprz
sól
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z mintaja

Filety obsypać przyprawą do ryb, solą,pieprz. W miseczce rozbijamy jajka z dodatkiem kucharka. Do drugiego naczynia wsypujemy bułkę. Rozgrzewamy patelnię z olejem. Filet maczamy najpierw w jajku a następnie w bułce. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Rybę po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak