FILET Z ŁUPACZA MARYNOWANY W WINIE Z PAPRYCZKĄ CHILI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łupacza

    600 gram
  • białe wino

    100 ml
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • papryczka chili

    1/4 szt
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • Kolendra cała Prymat

    1/4 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z łupacza opłukać i osuszyć,dla niewtajemniczonych dodam że łupacz to smaczna chuda ryba z rodziny dorszowatych.Filety poporcjować skropić sokiem z cytryny i doprawić do smaku białym pieprzem i solą morską.Z papryczki chili usunąć pestki i kawałek posiekać w bardzo drobną kostkę.Papryczkę chili,rozgniecione ziarna kolendry,zalać białym wytrawnym winem lub półwytrawnym.Włożyć do marynaty poporcjowane filety z łupacza i zostawić w marynacie na około 20 minut.Teraz oczyścić filety z marynaty,panierować je w roztrzepanych jajkach i mące.Kłaść na rozgrzany olej na patelni i smażyć przez 4 minuty z każdej strony na średnim ogniu.Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 07.02.2017 14:30
ryby w Twoim wydaniu są wspaniałe
Łukasz15 24.12.2013 07:34
Musi być pysznsy
kate.500 07.12.2013 19:27
apetyczna rybka
mirosława4 26.11.2013 12:01
nie jadłam jeszcze takiej ryby,apetyczna
anemon 19.11.2013 07:40
Bardzo podoba mi się Twój pomysł na rybę.
alaaa 05.11.2013 22:03
nawet nie wiedziałam że jest taka ryba
Ada-Gaba 09.10.2013 06:53
wyśmienite danie
Wacław 08.10.2013 11:07
ekstra danie ,ciekawy pomysł na rybkę !
Krystyna32 07.10.2013 15:12
wygląda apetycznie
2milutka 05.10.2013 10:03
super wygląda przepis ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat