Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z pesto z rukoli i prażoną dynią a do tego farfale ze szpinakiem
Posypać solą i pieprzem. Przykryć folią spożywczą i odstawić. Ziarna dyni uprażyć na suchej patelni, aż będą posdkakiwać.
W garnku rozgrzać odrobinę tłuszczu, przyrumienić cebulę i czosnek, dodać rozmrożony szpinak, doprawić oliwą i octem winnym, zagotować. po ok 5 min szpinak zmiksować blenderem i dodać śmietanę. Ponownie zagotować.
Makaron omnomnom wrzucić na osolony wrzątek i ugotować do miękkości.
Na patelni rozgrzać tłuszcz kłaść filety i smażyć na rumiany kolor, po przewróceniu na wierzch położyć na każdym po łyżce pesto posypać ziarnami dyni i smażyć aż przyrumieni się druga strona filetu.
Na tej samej patelni podgrzać makaron ze szpinakiem.
Sałatkę zrobiłam z ogórka, cebuli i papryki z odrobiną oliwy.