Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka smażony w torebkach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
olej 3 łyzki
woda 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 0.5 łyzeczki
czubrica czerwona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka smażony w torebkach

Kroki postępowania

1
Fileta z kurczaka myjemy,osuszamy i kroimy na pół.
Krok 1 - Filet z kurczaka smażony w torebkach foto
2
W miseczce przygotowujemy marynatę złożoną z oleju, czosnku i czubrycy.
Krok 2 - Filet z kurczaka smażony w torebkach foto
3
Marynatę nakładamy na mięso i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Krok 3 - Filet z kurczaka smażony w torebkach foto
4
po tym czasie fileta umieszczamy w torebce do smażenia i układamy na suchej patelni.
Krok 4 - Filet z kurczaka smażony w torebkach foto
5
W trakcie smażenia torebki odwracamy co jakiś czas
Krok 5 - Filet z kurczaka smażony w torebkach foto
6
Fileta smażymy około 20 minut, utrzymując średni ogień. Podajemy z ulubionymi dodatkami- w moim przypadku był to ryż i pomidorki koktajlowe. Smacznego :)
Krok 6 - Filet z kurczaka smażony w torebkach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 18.09.2014 21:46
Przepyszny filet :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak