Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka pod chmurką avocado

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny
olej do smażenia 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
avocado 1
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
ząbek czosnku 1
ser żółty 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Porada

Danie podajemy z ryżem i dowolną sałatką.

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka pod chmurką avocado

Kroki postępowania

1
Pierś myjemy, osuszamy i przekrawamy wzdłuż na pół. Przyprawiamy obficie solą i pieprzem. Obsmażamy z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Filet z kurczaka pod chmurką avocado foto
2
Avocado obieramy ze skórki, przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Jedną połówkę kroimy w plasterki a drugą rozgniatamy widelcem. Przekładamy rozgniecione avocado do miseczki. Dodajemy bułkę tartą, pokrojony w kosteczkę ser, posiekaną natkę, pokrojony drobno czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem cayene. Mieszamy na papkę.
Krok 2 - Filet z kurczaka pod chmurką avocado foto
3
Filety przkładamy do natłuszczonego naczynia do zapiekania. Układamy na wierzchu plasterki avocado i nakładamy porcję masy. Oprószamy pieprzem cayenne. Pieczemy ok 15 min w 200 st. Dekorujemy natką pietruszki.
Krok 3 - Filet z kurczaka pod chmurką avocado foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 27.04.2014 16:16
ciekawy przepis ;)
dwa pokoje z kuchnią 27.04.2014 16:11
bardzo apetyczny zestaw!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak