Filet z kurczaka nadziewany kozim serkiem w zielonej panierce

Filet z kurczaka nadziewany kozim serkiem w zielonej panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt.
  • serek kozi

    70 g
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
  • bułka czerstwa

    4 szt.
  • natka pietruszki

    mały pęczek
  • szałwia

    6 listków
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    5 łyżek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Filet z kurczaka nadziewany kozim serkiem w zielonej panierce

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet z kurczaka nadziewany kozim serkiem w zielonej panierce foto
Serek przełożyć do miseczki,dodać posiekany szczypiorek i szczyptę pieprzu.Wymieszać.Filety umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i naciąć ostrym nożem tak,aby powstała kieszeń.Oprószyć solą i pieprzem.Serek podzielić na dwie części i wypełnić nim filety.
Krok 2 - Filet z kurczaka nadziewany kozim serkiem w zielonej panierce foto
Z bułek wyjąć miąższ i włożyć do pojemnika blendera.Dodać umytą i osuszoną natkę pietruszki,listki szałwii i obrany czosnek.Wlać jedną łyżkę oliwy,zmiksować.Przygotowaną panierkę przesypać na talerz.
Krok 3 - Filet z kurczaka nadziewany kozim serkiem w zielonej panierce foto
Filety posmarować pozostałą oliwą i grubo obtoczyć w przygotowanej panierce.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4 - Filet z kurczaka nadziewany kozim serkiem w zielonej panierce foto
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20-25 minut w 190*C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Anna169Hosz 09.02.2014 14:24
Zielona panierka powaliła mnie na kolana :)
Papryczka 16.04.2013 21:02
super danie
Beatris 11.02.2013 00:12
Z pewnością wykorzystam przepis na panierkę.
Ewa6274879 10.02.2013 23:56
wygląda przepysznie!
arbuzowo 10.02.2013 20:42
Ciekawy pomysł na panierkę, oryginalne :-)
Mysiunia 10.02.2013 19:46
Jestem pod ogromnym wrażeniem! Nadzienie bardzo smaczne, wykonanie bardzo staranne i wszystko dobrze opisany, a pomysł na panierkę po prostu boski - w zyciu bym nie wymyśliła czegoś takiego :)
paulina2157 10.02.2013 18:28
wygląda świetnie, można zjeść oczami, tak wiosennie się zrobiło zielono i smacznie
Beata61 10.02.2013 18:05
Rewelacyjna ta panierka! Dziękuję za inspirację :)
w mojej kuchni 10.02.2013 17:54
efekt końcowy super...no i kozi ser ulubiony
halina17 10.02.2013 17:28
Ciekawy przepis z tą panierką.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat