Filet z kukurydzą, boczkiem, cebulką, borowikami marynowanymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • kukurydza w puszce

    1 łyżka
  • cebula czerwona

    1/.2 szt
  • boczek wędzony

    2 plastry
  • borowiki marynowane

    2 szt/małe
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    4 szczypty
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    4 szczypty
  • papryczka chilli

    4 szczypty płatki suszone
  • olej aromatyzowany

    4 łyżki/ pepperoni pikantny
  • kolendra mielona

    4 szczypty
  • Papryka słodka mielona Prymat

    4 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy i nacinamy w nim kieszonkę na nadzienie.
Cebulę kroimy w kostkę, boczek również , borowiki kroimy na pół.
Mięso doprawiamy w środku również, po czym do kieszonki wkładamy porcję warzyw, zamykamy spinając wykałaczką.
Do garnka wlewamy olej i na rozgrzanym przesmażamy mięso z każdej strony, następnie garnek przykrywamy zmniejszamy ogień na minimum i tak dusimy 25min pilnując czy jest wystarczająco soków, pod koniec pieczenia odkrywamy i czekamy aż sos odparuje.

Podajemy z puree i surówką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Triss 22.09.2014 14:28
super się prezentuje. :)
Sroczka 22.09.2014 10:18
Zjadłabym takie mięsko na obiad.
Beatris 22.09.2014 10:13
Wspaniały obiad:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat