Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kukurydzą, boczkiem, cebulką, borowikami marynowanymi

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
kukurydza w puszce 1 łyżka
cebula czerwona 1/.2 szt
boczek wędzony 2 plastry
borowiki marynowane 2 szt/małe
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 4 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 szczypty
papryczka chilli 4 szczypty płatki suszone
olej aromatyzowany 4 łyżki/ pepperoni pikantny
kolendra mielona 4 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kukurydzą, boczkiem, cebulką, borowikami marynowanymi

Mięso myjemy, osuszamy i nacinamy w nim kieszonkę na nadzienie.
Cebulę kroimy w kostkę, boczek również , borowiki kroimy na pół.
Mięso doprawiamy w środku również, po czym do kieszonki wkładamy porcję warzyw, zamykamy spinając wykałaczką.
Do garnka wlewamy olej i na rozgrzanym przesmażamy mięso z każdej strony, następnie garnek przykrywamy zmniejszamy ogień na minimum i tak dusimy 25min pilnując czy jest wystarczająco soków, pod koniec pieczenia odkrywamy i czekamy aż sos odparuje.

Podajemy z puree i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Triss 22.09.2014 14:28
super się prezentuje. :)
Sroczka 22.09.2014 10:18
Zjadłabym takie mięsko na obiad.
Beatris 22.09.2014 10:13
Wspaniały obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak