Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kaczki z suszonymi owocami

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kaczki 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
pomarańcza 1 szt
morele suszone 10 szt
żurawina suszona 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
likier pomarańczowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kaczki z suszonymi owocami

Kroki postępowania

1
Filety z kaczki myjemy, osuszamy i nacinamy. Z oliwy, majeranku, pieprzu i przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku przygotowujemy marynatę. Filety smarujemy marynatą z obu stron i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny.
Krok 1 - Filet z kaczki z suszonymi owocami foto
2
Na rozgrzanej patelni smażymy filety z obu stron na złoty kolor.
Krok 2 - Filet z kaczki z suszonymi owocami foto
3
Do naczynia żaroodpornego przekładamy filety z kaczki z wytopionym tłuszczem z patelni, dodajemy morele, żurawinę i plastry pomarańczy.
Krok 3 - Filet z kaczki z suszonymi owocami foto
4
Filety z kaczki polewamy likierem pomarańczowym i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 minut.
Krok 4 - Filet z kaczki z suszonymi owocami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.08.2015 20:10
pyszne mięsko
Krzysztof15 23.08.2015 12:26
super filecik
Motorek 23.08.2015 11:09
smaczne mięsko
Anna169Hosz 23.08.2015 10:50
Pyszne mięsko:)
bertpvd 23.08.2015 09:50
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak