Filet z indyka z boczkiem i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    60 dkg
  • żółty ser

    6 plastrów
  • boczek wędzony

    6 plastrów
  • mąka

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 6 plastrów, rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster sera i boczku, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, podlać bulionem, dusić do miękkości. Mąkę rozprowadzić w zimnej wodzie, wlać do sosu, zagotować. Doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat