Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z dorsza pod pierzynką ze szpinaku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 300 g
szpinak świeży 100 g
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku
masło lub margaryna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z dorsza pod pierzynką ze szpinaku

Użyłam filetu z dorsza atlantyckiego.

Filet z dorsza umyć,osuszyć,skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą i pieprzem cytrynowym.

W rondelku roztopić masło,dodać posiekany czosnek i posiekane liście szpinaku. Chwilkę przesmażyć i doprawić odrobiną soli. Szpinak smażymy krótko by nie stracił ładnego zielonego koloru.

Rybę ułożyć na foli aluminiowej posmarowanej odrobiną oleju. Na rybie rozkładamy szpinak.

Zawinąć folię z rybą i szpinakiem,włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 25 minut. Podawać na ciepło z dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 09.03.2014 00:16
taką rybkę chętnie bym zjadła
Milka100 08.03.2014 23:05
świetna i smaczna rybka
Joannasz3190 08.03.2014 22:25
Super pomysł z tym szpinakiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak