Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z biało zielonym farszem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pojedyncze piersi z kurczaka 2
jajko 3
Farsz:
z ziołami
kiełków brokuła 25 g
kaparów z zalewy 1 łyżka
posiekanego szczypiorku 1 łyżka
DODATKOWO:
zmiksowanych płatki kukurydzia 2 szk
DO PANIEROWANIA
mąka do obtaczania
olej do smażenia
feta 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z biało zielonym farszem

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Przez każdy filet zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Wierzch filetów oprószyć solą i pieprzem. Tak przygotowane filety odstawić na 15 minut. Do miseczki wrzucić odsączone kostki sera i widelcem je rozgnieść. Następnie dodać kiełki, szczypior i kapary oraz doprawić pieprzem i chili.
Krok 1 - Filet z biało zielonym farszem foto
2
Farszu nie solić bo kapary i ser są wystarczająco słone. Wymieszać farsz, podzielić go na dwie części i napełnić nim filety. Zmiksowane płatki wymieszać z bułką tartą, jajka rozbełtać z odrobiną soli i przygotować mąkę. Na patelnię wlać olej i rozgrzać go. Każdy napełniony filet obtoczyć dokładnie w mące, potem zanurzyć w jajku i na koniec panierować w płatkach i lekko docisnąć.
Krok 2 - Filet z biało zielonym farszem foto
3
Filety smażyć z obu stron na nie za mocnym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Krok 3 - Filet z biało zielonym farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 02.03.2014 11:45
pycha mięsko
dwa pokoje z kuchnią 22.04.2013 17:51
przepyszne!
Janina 22.04.2013 16:55
Bardzo smaczne
Megg 22.04.2013 16:29
wygląda bardzo smakowicie, pycha!!!
Olga_SK 22.04.2013 14:20
niezła kompozycja smaków!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak