Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w sosie jogurtowym na pęczaku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
curry
olej
jogurt naturalny 100 g
sól
pieprz
kostka rosołowa 1/2 szt
mąka 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat
pęczak 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w sosie jogurtowym na pęczaku

Kroki postępowania

1
Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu (ok 20 minut). Filet z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem, papryką i curry.
Krok 1 - Filet w sosie jogurtowym na pęczaku foto
2
Kawałki kurczaka wrzucić na patelnię na rozgrzany olej. Obsmażać kilka minut, mieszając aby podsmażyly się kawałki z kazdej ze stron.
Krok 2 - Filet w sosie jogurtowym na pęczaku foto
3
Kostkę rosołową rozpuscić w połowie szklanki gorącej wody i wlać na patelnie. Dusić pod przykryciem ok 10 minut. Po tym czasie dodać jogurt, mąkę i zamieszać. Na talerze nałożyć kaszę a na nią mięso z sosem.
Krok 3 - Filet w sosie jogurtowym na pęczaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 29.01.2013 02:31
zdrowe połączenie:)
mysza75 29.01.2013 00:11
Tak jak lubię drób i kasza :-)
gosia561 28.01.2013 23:21
ciekawy sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak