Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w sosie brzoskwiniowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczki
masło 5 dag
jogurt naturalny 3 łyżki
mąka 1 łyżeczka
pieprz do smaku
curry 1 łyżeczka
ser żółty 10 dag
brzoskwinie w puszce 30 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w sosie brzoskwiniowym

Kroki postępowania

1
Sos: Brzoskwinie pokroić, przełożyć do rondla, dodać musztardę francuską, masło i podgrzać, aby się roztopiło.
Do smaku dodać przyprawy: sól, pieprz, paprykę oraz curry.
Krok 1 - Filet w sosie brzoskwiniowym foto
2
Dodać jogurt i całość zmiksować blenderem na krem.
Na koniec wsypać mąkę i ponownie zagotować.
Krok 2 - Filet w sosie brzoskwiniowym foto
3
Filet opłukać i pokroić na mniejsze kawałki.
Oprószyć solą i pierzem, podsmażyć.
Ser żółty zetrzeć na małych oczkach tarki, dodać pod koniec smażenia filetu.
Krok 3 - Filet w sosie brzoskwiniowym foto
4
Filet wyłożyć na talerze, podawać z sosem i ryżem.
Krok 4 - Filet w sosie brzoskwiniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 03.11.2013 20:32
jak pysznie wygląda
ajres 02.11.2013 21:08
swietny przepis
MagdaXXX 02.11.2013 20:51
niesamowite połączenie
Poison1988 02.11.2013 20:01
ładnie podany - smakowity :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak