Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w migdałach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
mleko 4 łyżki
jajko 1 szt
olej do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
migdały 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w migdałach

Fileta oczyścić i przekroić na dwie części, robić tłuczkiem i oprószyć solą oraz ziołami prowansalskimi. Rozbić jajko i dodać do niego 4 łyżki mleka, roztrzepać. Fileta obtoczyć w jajko z mlekiem i następnie w migdałach. Smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.03.2013 16:50
pyszny taki obiadek
Rafał10 24.12.2012 12:06
pychota ! Uwielbiam migdałki i kurczaczka :)
Silver Teaspoon 16.12.2012 19:03
apetyczne
kala9287 16.12.2012 18:11
muszę spróbować
Monika-twin 16.12.2012 17:23
pycha
Magda24 16.12.2012 17:21
super
Sylwia26 16.12.2012 17:14
ale pyszności
Bogusiaz 16.12.2012 16:04
ciekawe
Monika58 16.12.2012 15:53
smakowicie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak