Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w kosce rosołowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
kostka rosołowa
olej 1 łyżka
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w kosce rosołowej

Pierś myjemy i osuszamy. Do miseczki dajemy jedną łyżkę oliwy i kostkę rosołową. Dokładnie rozcieramy na jednolitą masę, aby nie było grudek. Przygotowaną marynatę rozcieramy po filecie z każdej strony. Odstawiamy na 10 min. W tym czasie roztrzepujemy jajko. Przygotowane mięso oprószamy mąką następnie moczymy w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 05.08.2013 15:52
Ciekawy pomysł, raczej unikam kostek rosołowych ale może jednak warto spróbować.
caralajna 12.06.2013 10:17
fajny, na pewno dobrze smakuje
ben-ka 11.12.2012 14:54
ciekawy pomysł.
kuklik 26.09.2012 19:50
świetne
Wafelek2601 21.08.2012 15:04
Pyszny
SmacznaPyza 20.08.2012 12:24
robiłam filet w kostce, ale bez panierki
EWI 20.08.2012 09:28
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak