Filet w kosce rosołowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • kostka rosołowa

  • olej

    1 łyżka
  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś myjemy i osuszamy. Do miseczki dajemy jedną łyżkę oliwy i kostkę rosołową. Dokładnie rozcieramy na jednolitą masę, aby nie było grudek. Przygotowaną marynatę rozcieramy po filecie z każdej strony. Odstawiamy na 10 min. W tym czasie roztrzepujemy jajko. Przygotowane mięso oprószamy mąką następnie moczymy w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 05.08.2013 15:52
Ciekawy pomysł, raczej unikam kostek rosołowych ale może jednak warto spróbować.
caralajna 12.06.2013 10:17
fajny, na pewno dobrze smakuje
ben-ka 11.12.2012 14:54
ciekawy pomysł.
kuklik 26.09.2012 19:50
świetne
Wafelek2601 21.08.2012 15:04
Pyszny
SmacznaPyza 20.08.2012 12:24
robiłam filet w kostce, ale bez panierki
EWI 20.08.2012 09:28
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat