Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet rybny w orzechowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby dowolny 5 szt.
sok z cytryny 1 szt.
jajko
bułka tarta pikantna
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
oliwa
orzeszki ziemne 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: filet rybny w orzechowej panierce

Rybę rozmrozić,opłukać i osuszyć.Orzeszki ziemne lub pistacje drobno pokruszyć.Osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny,oprószyć solą oraz pieprzem cytrynowym.Przygotowaną rybę panierować w jajku i bułce tartej wymieszanej z orzeszkami lub pistacjami,kłaść na rozgrzaną oliwę i smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak