Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet pod warzywną pierzynką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 sztuki
marchew 2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
majonez tradycyjny 5 łyżek
przyprawy 1 łyzeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet pod warzywną pierzynką

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy kluczowe składniki: fileta, por, marchew.
Krok 1 - Filet pod warzywną pierzynką foto
2
Fileta myjemy , czyścimy , i grubsze kawałki przekrawamy na pól. Obsypujemy przyprawą czubryca czerwona.
Krok 2 - Filet pod warzywną pierzynką foto
3
Fileta przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 3 - Filet pod warzywną pierzynką foto
4
Marchew obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Krok 4 - Filet pod warzywną pierzynką foto
5
Potartą marchew układamy na filecie.
Krok 5 - Filet pod warzywną pierzynką foto
6
Por myjemy i kroimy w talarki.
Krok 6 - Filet pod warzywną pierzynką foto
7
Pokrojony por układamy na warstwie marchewki.
Krok 7 - Filet pod warzywną pierzynką foto
8
Następnie por smarujemy cienką warstwą majonezu . Majonezową warstwę obsypujemy ziołami prowansalskimi.
Krok 8 - Filet pod warzywną pierzynką foto
9
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 40 minut. Smacznego!!!
Krok 9 - Filet pod warzywną pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 17.05.2014 15:18
Mam ochotę na takie mięsko.
Beatris 17.05.2014 12:57
Pysznie przygotowane mięsko:)
BernadettaP 17.05.2014 11:55
Fajne "kwiatki" :D
gosia56 17.05.2014 10:52
na pewno pyszne ;)
Krystyna32 17.05.2014 08:29
pyszne danie
Luki 17.05.2014 08:19
Super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak